Wie is de schuldige?

Opmerking

Versie 1:

"Waarom" sprak de wolf" heb jij het water troebel gemaakt terwijl ik dronk. Het lammetje zei daarentegen vol vrees : "hoe kan ik dat nu doen, vraag ik je, wolf? Want het water loopt van bij jou tot bij mij!" Verpletterd door de kracht van de waarheid zegt de wolf : "Zes maand geleden heb jij kwaad over mij gesproken." Het lammetje antwoord : "maar ik was nog niet geboren!" "bij hercules" riep hij, dan heeft je vader slecht over mj gesproken . De schurk verscheurde het ongelukkige lammetje.

Opmerking

Versie 2:

"Waarom," zei de wolf " heb jij mijn water troebel gemaakt terwijl ik dronk?" Het lam zei daarentegen vol vrees:" Hoe kon ik dat doen, vraag ik je, wolf? Het water loopt weg van jou naar beneden tot bij mij!" Verpletterd door de kracht van de waarheid zegt de wolf: "Voor zes maanden heb je kwaad over mij gesproken." Het lam antwoordde:"Maar ik was nog niet geboren." "Je vader verduiveld" riep hij "heeft kwaad over mij gesproken!" en de schurk verscheurde het ongelukkige lam.

Opmerking

Versie 3:

''waarom'' sprak de wolf,""heb je het water troebel gemaakt terwijl ik aan het drinken was?''het lammerje daarentegen(antwoordde)vol vrees:hoe,kan ik dit doen wolf,vraag ik je?het water loopt van jou naar beneden naar mij!verpletterd door de kracht van de waarheid,zei hij ''zes maanden geleden heb jij kwaad over mij gesproken!het lam antwoorde:maar ik was nog niet geboren!''verdorie,jouw vader heeft slecht over mij gesproken!''riep hij,en de schurk verscheurde het ongelukkige lammetje.

Opmerking

Versie 4:

"Waarom heb jij het water troebel gemaakt terwijl ik aan het drinken ben" zei de wolf. Het lam zei daarentegen vol vrees : "Hoe kon ik dat alstublieft doen, wolf? Het water loopt van jouw naar mij!" Verpletterd door de kracht van de waarheid zegt de wolf : "Zes maand geleden heb jij kwaad over mij gesproken." Het lam antwoordde : "Toen was ik nog niet geboren!" "Verduiveld, dan heeft je vader kwaad over mij gesproken" riep hij, en hij verscheurde het ongelukkig lammetje.